Какви основни системни проблеми виждаме по време на констелациите

kakvi problemi vijdame

В процеса на констелация ние можем да видим три основни системни проблема, които обикновено са източникът на нашите терзания.

Първи системен проблем – ”Следвам те в твоята съдба.“
По този начин в констелациите ясно се вижда, че ние възпроизвеждаме със собствения си живот нечия чужда съдба и това, което той е преживял като болести, същите слабости, същите трудности, същите проблеми, същите постъпки, същата смърт…
Проблемът възниква, когато ние сме нарушили основният принцип на „Принадлежност“ и „Точно място и ранг“ в констелациите.

Втори системен проблем – „Аз го правя вместо теб.“
По този начин ние поемаме върху себе си товарите на другите членове на фамилната система и си причиняваме проблеми като заболявания, психологически разстройства и най-често всички проблеми, с които се сблъскваме в живота си. Така констелациите ни показват как ние страдаме или дори умираме заради друг.

Трети системен принцип – „Аз плащам заради теб.“
В констелациите този принцип се проявява, когато ние изкупуваме вината на някой наш прародител. В нас се поражда усещането за неизплатен дълг и ние страдаме без вина, живеем живот с физически или психологически страдания.
А ако в живота си не поправяме злото, което сме направили някой от нашите внуци ще го прави заради нас, за да може фамилната система да еволюира.