КУНДАЛИНИ ЙОГА

Кундалини йогата е наречена още Йога на осъзнаването, тъй като ни позволява да осъзнаем своя максимален потенциал чрез пробуждане на кундалини енергията в своето тяло.

Основните техники, които се използват от Кундалини йогата са: крии, мудри, мантри, дишане, релаксации и медитации.

Криите са комплекс от упражнения, въздействащи на определени органи и системи, с общо укрепващо и хармонизиращо тялото влияние.

Върху дланите на ръцете и пръстите се намират определени точки, които отразяват всички органи на човешкото тяло. Въздействайки върху рефлекторните зони на ръцете, практикуващите оказват влияние не само върху определени органи или центрове в главния мозък, а и върху различни емоции, видове поведение, както и предават специфични послания на енергийната система. Тези жестове на дланите и пръстите на ръцете се наричат мудри.

Мантрите са думи или словосъчетания, формули с голяма вибрационна сила от свещен език, обикновено Санскрит. Мантра произлиза от санскритската дума „manas” – “съзнание” и „tra” – “средство” или „средство на съзнание”. Мантрите са предназначени за освобождаване на ума от тревожност, безпокойство, страхове, хаотичност, комплекси и води до яснота, устойчивост и концентрация. Това създава условия за резонанс с по-високи вибрационни нива, разширяване на индивидуалното съзнание и свързване с вътрешната светлина.

Практикуващите кундалини йога се запознават с различни видове дишане: дълбоко и продължително дишане или т. нар. пълно йогистко дишане и огнено дишане. Човекът е склонен да да диша повърхностно и неравномерно. Това до известна степен е причината за напрежението и недостатъчно доброто функциониране на нервната система. Капацитетът на белите дробове е 6000 куб. см. Ние използваме едва 600 до 700 куб. см, което затруднява усвояването на кислорода. В резултат се появяват инфекции и организъм ни отслабва. Чрез пълното йогиско дишане практикуващите, увеличавайки притока на кислород, успокояват и уравновесяват ума, намаляват напрежението в тялото си и пречистват белите дробове. Огненото дишане въздейства за пречистване на кръвта и отделяне на токсините от белите дробове, от кръвоносните съдове и клетките. Разблокира трета чакра, центъра на физическото и умствено равновесие в човека. Възвръща правилното функциониране на мускулите, които подпомагат дихателния процес.

Релаксацията помага за постигане на пълно отпускане и дълбоко спокойствие, което е нашето естествено състояние.

Медитацията при кундалини йога въздейства за интегриране на всички нива на цялостната личност.

Запишете се за Нашия Бюлетин!

Запишете се за Нашия Бюлетин!

Запишете се за да получавате първи нашите актуални новини и промоции! В знак на благодарност Ви даваме код за 20% отстъпка от нашите цени!

Вие успешно се записахте! Кодът за 20% отстъпка е OYA3031. Моля да го споменете когато се свържете с нас.