Мощна практика за премахване на негативни мисли и емоции

praktika

За да забързаме процеса по достигане на целите си е необходимо да проведем прочистване от негативни мисли и емоции.

Обидите и негатива, който събираме, понякогда толкова силно възпрепятства постигането на успех, че пълноценния живот ни се струва недостижим. Те сковават душата ни… а онзи негатив, който не сме си изплакали е възможно, рано или късно, да се превърне в болест.

След тази практика ще се освободи огромно количество енергия, която ще може да бъде пренасочена към изпълнението на нашите желания. Ще дишаме с пълни гърди, някои от нашите желания ще започнат постепенно сами да се изпълняват, нещата, които с години са били в застой, ще започнат да работят.

Най-важното в това прочистване – да простим на всички хора, които някога са ни обидили, както и ние самите да простим всички. Тази процедура, сама по себе си, е доста неприятна, но е от изключителна важност. След като изчистите мислите си, ще се появят и първите положителни резултати.

И така, какво е необходимо, за да преминем този не особено приятен процес?

На първо място, признайте си честно и откровено, онези свои черти на характера, които Ви пречат да живеете спокойно – това може да бъде завист, ревност, обида, злонамереност, ненавист, комплекс за малоценност и т.н. Може даже да си запишете на един лист тези черти. Най-важното е да бъдете честен със себе си. Понякога наистина е много сложно да си признаем, че завиждаме или ревнуваме.

Затворете очи и бавно си представяйте целия си живот, от момента на раждането си до днешния ден. Не бързайте, постарайте се да уловите всяка подробност.

Ако искате да се отървете от ревностто си, постарайте се да си спомните, кой ви е причинил в живота болка, след която сте придобили това качество.

Възможно е някога, да са Ви изневерили, да са Ви предали или оставили?

Спомнете си всичко, колкото е възможно по-подробно и детайлизирано.

Спомнете си своята първа непросъществувала любов, предателство на приятел, обида на родители.

Именно в онези моменти у Вас са се зародил този комплекс за малоценност и неуважение към себе си.

Възможно е да са се смеели над Вас в училище или Ваша приятелка да е казала, че изглеждате дебела в тази рокля? Преживейте го още веднъж.

Поплачете си и пострадайте, преживейте още веднъж тази детска болка или болка вече на възрастен човек.

Да, това не е лека задача.

Но за да се отървете от онова, което Ви измъчва е необходимо да изживеете всичко още веднъж. Моментът, когато сте изпитали болка от казана обида, спомнихте ли си го? Кой Ви го е причинил? Кажете мисленно на този човек “С Бога те пускам. Прощавам ти. Сега вече съм свободен”.

Тези хора могат да бъдат и най-близките. Осъзнато и искренно ги простете. Поплачете си и даже крещете, но накрая ги пуснете…

Освободете си място за нов и светъл живот.

Ако направите всичко последователно, то незабавно ще почувствате умора и огромно облегчение. След което вземете душ и си почивайте в този ден.

Уверявам Ви, че на следващия ден ще започне един нов живот – прекрасен и щастлив, изпълнен с много прекрасни събития. Най-голямата облага за Вас е това, че тези негативни качества си отиват завинаги.

Несъмненно ще се почувствате много по-добре. Ако обаче смятате, че връщането към тези спомени е твърде болезнено за вас, можем да поработим заедно с техниките от енергийната психология или с констелации. Ние ще бъдем с вас в този процес, а вашето подсъзнание ще ви предостави само тази информация, която ще можете да осъзнаете и преработите в този момент. Нека заедно се доверим на мъдростта на тялото ви!

Адаптирано от http://econet.ru