Дали терапията с техниките на енергийната психология действат при всеки?

dali terapiata s energiini psihologia deistvat pri vseki/

Терапията с техниките на енергийната психология не е терапия, която се прилага върху вас. Това е процес, в който вие сте активен участник. Ако подходите недоверчиво и надменно и искате на всяка цена да промените живота си на магия, без да вложите грам усилие, едва ли ще изпитате пълната полза от терапията. Ако, обаче, имате отворен ум и сърце и следвате вашия терапевт вие ще постигнете учудващо ефикасни резултати. И това ще са вашите резултати, резултатите, които вие сте постигнали!

Възможно е да изпитваме някаква вътрешна съпротива, когато сме се опитвали някога да изпробваме нещо ново, с което да си помогнем. Това е присъщо за почти всички хора. Ето защо в терапията терапевтите работят и върху преодоляване на вътрешната съпротива и недоверие. Това ни помага за преминем през този процес по-бързо и да променим живота си без съпротива. За някои от нас промяната в живота е нещо неприятно, все едно се нанасяме в нова къща. Хем искаме да сме там, хем обстановката ни е чужда и ни трябва малко време за да свикнем с нея.

Освен това съществуват някои обичайни видове страх, които могат да ни попречат да продължим напред. Те обикновено са свързани с мястото ни в социалната йерархия и как това може да му се отрази, докато у нас настъпват промени. Въпреки, че някои аспекти от живота ни в момента може да са не особено приятни, ние сме усвоили определен набор от поведенчески схеми, които ни позволяват да бъдем това, което сме сега. Промяната в живота означава създаването на нови, по-ефективни навици и поведение, а очакването на непознати резултати може да ни блокира. Колкото и необичайно да ни се струва, страхът от успеха често пречи на развитието на личността ни.

При всеки ли работи терапията чрез техниките на енергийната психология? Отговорът е, че при всеки може да проработи. Единственото, което може да ни попречи да изпитаме пълното освобождаване от тревогите и проблемите, е вашето лично нежелание да създаваме и изпитваме положителна промяна.