Нашият свят се определя от подсъзнанието ни. Разкрийте го в терапия с техниките на енергийната психология

nashia sviat

От самото си раждане ние създаваме подсъзнателни програми, които предопределят изхода на нашия живот. Подсъзнанието ни е нашият верен слуга, защото той прави това, което му кажем. Той не преценява дали съобщенията, които получава са добри или лоши, той просто следва заповедите, които са създадени от нашите скрити убеждения и вярвания. Така например, ако вярвате, че никога не правите нищо както трябва, вашият подсъзнателен ум ще ви преведе през житейски драми, които ще ви позволят да изживеете и потвърдите това свое убеждение отново и отново.

Може би ни се иска да разчупим схемата, но каквото и да правим, нищо сякаш не се случва по начина, по който трябва. В резултат на това се чувстваме объркани, разочаровани от себе си и в безизходица. Това, от своя страна, често води до пораждането на много крайни и болезнени изживявания, които включват само обвинение, самокритика, самоотхвърляне, вина, срам и безнадеждност.

Вътрешният диалог, който водим със себе си може би е: „Какво ми има? Нищо не правя както хората. Как може да съм толкова зле! Никога няма да постигна нещо в тоя живот, ако правя нещата по този начин. Сигурно съм тъп. Така както се развиват нещата, сигурно завинаги ще си остана на това положение. Много съм отчаян“. А подсъзнанието чува: „Ние сме тъпи и смотани и не правим нищо както трябва. Ние се чувстваме отчаяни и в капан”.

И понеже ни е верен слуга, подсъзнанието ще се справи отлично, като подготви житейски събития, които доказват, че сме тъпи и смотани и не правим нищо както трябва. Случките в живота ни ще са такива, че да се чувстваме отчаяни и в безизходица. В резултат, най-вероятно ще продължим да се само критикуваме, като по този начин потвърждаваме собственото си убеждение, че сме тъпи, смотани и не правим нищо както трябва..